JičínDnes.cz
JičínDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Jičínský deník - zprávy

Z regionu

Jičínský deník - zprávy Zdroj: Jičínský deník - zprávy |

O kotlíkové dotace pro nízkopříjmové domácnosti je možné žádat do konce srpna

18. 5. 2024 | Královéhradecký kraj přijímá žádosti o dotace na výměnu starých kotlů průběžně až do 31. srpna 2024 do 12 hodin. Příspěvek je určený pro nízkopříjmové domácnosti na pořízení tepelného čerpadla nebo kotle na biomasu.

Kraj nabízí pomoc uchazečům, kteří se nedostali na žádnou ze zvolených škol

16. 5. 2024 | Stejně jako ve zbytku republiky se i v Královéhradeckém kraji ve středu uchazeči dozvěděli výsledky své přijímací zkoušky, a tedy i verdikt o přijetí na jimi vybrané střední školy. Letošní novinkou je elektronický systém, kde si žáci mohli navolit až tři školy v rámci vlastních priorit. Ukázalo se ale, že ne každý zvolil správnou strategii při výběru tzv. „záchranné volby“ a nebyl přijat na žádnou z vybraných škol. Královéhradecký kraj se rozhodl takovým uchazečům pomoci zorientovat v jejich sit ...

Stoletá katastrofa. Škody na ovocných stromech jsou i na Jičínsku obrovské

16. 5. 2024 | Dobrý voják Švejk podle Jaroslava Haška lákal slečnu na malináče na zahradě v Holovousích na Jičínsku. Po letošních dubnových mrazech by však neuspěl ani se slavnou odrůdou jabloní. Na Jičínsku i v okolních regionech počasí zdecimovalo drtivou většinu letošní úrody ovoce. Sadaři postupně sčítají škody a doufají, že dostanou kompenzace.

Bek: V prvním kole přijímaček na střední školy uspělo 94 procent deváťáků

15. 5. 2024 | V prvním kole přijímacího řízení uspělo téměř 94 procent uchazečů, kteří se hlásili na střední školy z devátých tříd základních škol. Novinářům to ve středu řekl ministr školství Mikuláš Bek (STAN).

Klub českých turistů slaví 100. výročí otevření turistické chaty Prachov

15. 5. 2024 | Klub českých turistů pořádá v sobotu 18. května u příležitosti 100. výročí otevření turistické chaty Prachov turistický pochod.

Tmavě růžové stužky symbolizují letošní boj proti rakovině

15. 5. 2024 | Středa 15. května je Český den proti rakovině. Letos je den zaměřen na prevenci rakoviny prsu, screeningové programy. Do ulic tak opět vyjdou tisíce dobrovolníků, a budou nabízet kytičkové brože. Barva stužek kytiček pro letošní rok je tmavě růžová.

Jičín se chystá na motoristický závod. Místní prosí o trpělivost

14. 5. 2024 | Tradiční motoristická akce Cena města Jičína se blíží, přináší s sebou změny v dopravě, ale i nadšení pro fanoušky rychlých kol. Připravte se na červnový víkend plný adrenalinu a precizní jízdy, kdy se ulice Jičína promění v závodní okruh.

Centrum motorismu, nebo Nové Paky? Náměstí čekají radikální změny

14. 5. 2024 | Malebné Masarykovo náměstí v Nové Pace dnes zaujme spíše parkovištěm než památkami a historickými domy. Zatímco si místní stěžují, že v centru města chybí život, radnice chystá revitalizaci za desítky milionů korun. Kvůli jiným projektům s ní však nespěchá.

Rekordní dotační podpora. Kraj rozdělí 20 milionů na památky

13. 5. 2024 | Královéhradecký kraj se aktivně věnuje ochraně kulturního dědictví a rozvoji cestovního ruchu. V rozhovoru s bývalou starostkou Holovous na Jičínsku Martinou Berdychovou odhalujeme plány na transformaci sociálních služeb a podporu udržitelného turismu.

Království ovoce. V Holovousech najdete všechny druhy na jednom místě

13. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Ač není čas kvetení ani barevných plodů, ve Výzkumném a šlechtitelském ústavu v Holovousech na Jičínsku musí každý ovocnář pookřát nad stohektarovými sady a zahradami, jejichž stromy a rostliny vědcům poskytují informace potřebné k výzkumům. Kromě mandloňů mají v genofondu veškeré druhy středoevropského ovoce.

Byla zneužita historická alej v Jičíně. Auta zaplnila chráněný prostor

13. 5. 2024 | Během víkendové sportovní akce došlo v Jičíně k nesprávnému zaparkování vozidel v lipové aleji, což vyvolalo bouřlivé negativní reakce.

OBRAZEM: Historická vozidla US Army projela Hořicemi

13. 5. 2024 | U příležitosti státního svátku Dne vítězství projela ve středu 8. května Hořicemi, tak jako každoročně, kolona historických vozidel US Army.

Svátek modelářství ve Slatinách. Podívejte se na nádherné a unikátní kousky

13. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Malebná obec Slatiny ležící pouhých pár kilometrů jižně od Jičína o víkendu tepala srdci obdivovatelů špičkových a mnohdy ojedinělých modelů aut, vlaků a jejich souprav, letadel, vojenské či záchranářské techniky a všemožných dalších strojů, od těch parních až po větrnou elektrárnu.

Nezaměstnanost v kraji klesla. Na Jičínsku je nižší než republikový průměr

11. 5. 2024 | Lidí bez práce v Královéhradeckém kraji ubylo, nezaměstnanost se v dubnu dostala na 3,2 procenta. Počet nezaměstnaných meziměsíčně poklesl ve všech pěti okresech.

Polární záře nad východními Čechami? Byl to zážitek, máte ještě další šanci

11. 5. 2024 | Výjimečný úkaz mohli večer a v noci z pátku na sobotu sledovat lidé i na východě Čech. Při návratech domů polární záři někteří zahlédli náhodou, jiní číhali připravení s fotoaparáty a čekali na barevné divadlo na obloze. Podle odborníků zasáhla Zemi v pátek geomagnetická bouře nejvyššího stupně. Stalo se tak poprvé od roku 2003. Polární záře má být viditelná i ze soboty na neděli.

Bobr se vrací do Českého ráje. Pomůže obnově vodních toků

11. 5. 2024 | /ROZHOVOR/ Letos bude v Českém ráji rušno nejen kvůli obrovskému množství turistů, se kterými se tamní chráněná krajinná oblast v posledních letech potýká. Chystá se odbahnění a další úpravy několika významných rybníků, pokračuje i obnova polních cest a vysazování stromů, včetně zalesňování novými druhy. Vracejí se nejen původní stromy, letos se znovu objevil bobr a novinkou je zákaz létání s drony v okolí hradu Trosky kvůli ochraně sokolů. ...

Nemocnice v Jičíně otevře moderní pavilon za více než půl miliardy korun

9. 5. 2024 | Na konci května začne provoz v nově vybudovaném multifunkčních pavilonu Oblastní nemocnice Jičín. Deníku to řekl mluvčí krajského úřadu Dan Lechmann. Královéhradecký kraj je investorem stavby. Zaplatí za ni více než půl miliardy korun. Nyní připravuje výstavbu dalšího pavilonu a bezmála dvou stovek nových parkovacích míst.

FOTO: Pietní setkání u Masarykovy věže samostatnosti

9. 5. 2024 | Ve středu 8. května, u příležitosti státního svátku Dne vítězství, proběhl v Hořicích za účasti představitelů města, paní Soni Kerelové či hořických skautů tradiční akt, pietní setkání a položení věnců u Masarykovy věže samostatnosti.

Dny pro rodinu. Zábavné a poučné akce proběhnou i v Hořicích a Jičíně

9. 5. 2024 | Královéhradecký kraj ožívá rodinnými akcemi. Dny pro rodinu přinášejí v květnu a červnu pestrou paletu aktivit pro malé i velké. Objevte tipy na výlety, služby pro rodiny a zábavu v devíti městech regionu.

Kraj chce ocenit společnosti přátelské k zaměstnávání osob starších 55 let

8. 5. 2024 | Královéhradecký kraj spolu s partnery pod hlavičkou Paktu zaměstnanosti vyhlásil soutěž s názvem Společnost přátelská k zaměstnávání osob 55+. Do konce května se může přihlásit jakákoli firma z Královéhradeckého kraje, která je přátelská k zaměstnávání osob starších 55 let.



Zpravodajství JičínDnes.cz

15. a 16. června se koná tradiční motocyklový závod Cena města Jičína

Automotoklub Jičín i letos připravuje závod Cena města Jičína, která se pojede v lokalitě Holínského Předměstí. Akce se uskuteční ve skromnějším duchu než v minulosti a zhruba ve stejném rozsahu jako loni, takže i dopravní omezení budou mírnější. ...

Devět měst v Královéhradeckém kraji nabídne dny plné zábavy a poučení napříč generacemi

Královéhradecký kraj finančně podporuje a koordinuje Dny pro rodinu, které během května a června nabídnou v devíti městech regionu bohatý kulturní a z ...

Investice firem v Královéhradeckém kraji výrazně ovlivnila inflace, vysoké ceny energií i narušené dodavatelské řetězce

Kulatý stůl na téma Moderní investiční projekty v Královéhradeckém kraji uspořádalo Sdružení pro zahraniční investice - AFI ve spolupráci s Královéhra ...

Internetoví podvodníci využili fotografie prezidenta Pavla a z důvěřivé ženy vylákali 1,2 milionu korun

JIČÍNSKO - Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality z Územního odboru Jičín se mimo jiné zabývají případem podvodu, kdy dosud neznámý pachatel ...

Policisté rozkryli česko-ukrajinský gang falešných bankéřů, lidi obrali o desítky miliónů korun

Královéhradecký kraj - Policisté z Krajského ředitelství Královéhradeckého kraje rozkryli organizovanou skupinu, která má na svědomí spáchání stovky p ...



Sobota 18.5.2024
Královehradecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes